Ons kantoor heeft de beste akoestiek!

akoestiek

akoestiekOns kantoor is laatst helemaal voorzien van super mooie kunstzinnige objecten die zorgen voor de beste akoestiek. Mijn baas vroeg me een tijdje terug om uit te zoeken wat onze medewerkers nu eigenlijk van hun werkomgeving vonden. Daarvoor heb ik toen korte gesprekjes met mensen van verschillende afdelingen gehouden. Hier kwam eigenlijk vrijwel direct uit dat er iets mis was. Toen heb ik om het zeker te weten ook nog een korte vragenlijst laten verspreiden onder alle medewerkers. Maar liefst 97% gaf aan last te hebben van geluiden van collega’s als hij of zij aan het werk of telefoneren is. D at vond ik schrikbarend en daar moest dus zo spoedig mogelijk iets aan gedaan worden.

Op onderzoek uit

Ik ben meteen op internet gaan zoeken naar oplossingen om de akoestiek te verbeteren. Ik kwam er al snel achter dat dit akoestiekvaak geen mooie oplossingen zijn en dat je dat niet graag in je kantoor hangt. Gelukkig kun je ook oplossingen op maat laten maken om trillingen van geluid te dempen. Met dat bedrijf heb ik direct contact opgenomen en binnen de kortste keren waren we aan het overleggen. Inmiddels hangt alles en zijn we super tevreden met het eindresultaat.

Dubbele check

Ik heb voor de zekerheid wel nog een vragenlijst rond laten gaan om zeker te weten dat het opgelost was. Na het plaatsen van de objecten had nog maar 4% last van geluiden van anderen. Dit is een stuk minder, maar ik zal met deze mensen persoonlijk nog gaan kijken hoe het opgelost kan worden in zo’n kort mogelijke tijd.