Hoe je die mooie groene tuin krijgt

Wanneer de winter omzet in de lente kijk je weer naar je gazon en wil je graag dat hij net zoals vorig jaar even fris en groen is. In dit artikel helpen we je een handje met een aantal tips, zodat ook jij dit jaar weer een mooi groen gazon hebt (Bron: https://www.moowy.be/).

Barrières plaatsen rondom je gazon

In elk seizoen van het jaar is het belangrijk dat je erop let dat het gras niet zo ver beschadigd dat je alles opnieuw moet aanplanten, maar het gebeurt vaker dan je denkt wanneer mensen vaak over gras lopen in de periodes dat het gras kwetsbaar is. Een goede manier om het gras te beschermen is door barrières te plaatsen rondom het gazon. Hierdoor geef je aan waar je wel en niet kunt lopen.

Een beschadigd gazon

Is het toch gebeurt dat het gras zodanig beschadigd is dat er kale plekken ontstaan in je gazon. Dan kan je er altijd voor kiezen om deze plekken te repareren in plaats van een nieuw gazon aan te leggen. Bij www.moowy.be vindt je vele soorten graszaad, waaronder graszaad dat speciaal voor het repareren van je gazon is. Kijk daarom aan het einde van de zomer hoe het gazon eruit ziet, zodat je kunt beslissen of het nodig is om in het najaar het gazon te repareren.

Onderzoek doen

Je kan er voor kiezen om een tuinier in te huren die voor jou je gazon repareert, maar als je toch denkt dat je het zelf wilt doen dan is het handig om van te voren op te zoeken hoe en wat je moet doen voor een mooi resultaat. Een belangrijk element die veel mensen over het hoofd zien is namelijk dat er naast graszood soorten ook verschillend graszaad is. Zorg er daarom voor dat je altijd hetzelfde merk graszaad hebt om verschil in je gazon te voorkomen.