Zakelijk, modern en verrassend praktisch? Kies dan voor het dressoir industrieel

Als je op zoek bent naar een nieuw dressoir dat een echt pronkstuk in je huishouden moet worden, dan moet je zeker ook het dressoir industrieel overwegen. Maar wat is nu precies een dressoir in industriële stijl? Je komt de industriële stijl voor het dressoir overal tegen: van Leen Bakker tot de Ikea, maar slechts weinigen van de exemplaren die je tegenkomt zijn van hoge kwaliteit en hebben een authentieke look. Als je naar een hoogwaardig dressoir industrieel op zoek bent, dan moet je bij Eigentyds zijn (dit bedrijf heeft zijn showroom in Nunspeet). Waarom moet je hier naartoe en niet naar de Ikea? Simpel: omdat de dressoirs hier gemaakt zijn van authentieke materialen. Het metaal dat gebruikt is, veelal staal, is oud en heeft een tweede, derde, misschien wel vierde leven gekregen. Het meubel is rijk van de indrukken. 

Net iets anders dan een standaard dressoir industrieel 

Staal is hét materiaal dat het beste aansluit bij de industriële look. Een waardig alternatief zou gietijzer zijn, maar staal is toch echt wel van hogere kwaliteit dan gietijzer. Het staal van de bovenstaande specialist is hergebruikt en dat zie je: het heeft een uniek en onvervalst rijk patina. Geen twee dressoirs van deze specialist zijn exact hetzelfde, ook al hebben ze hetzelfde ontwerp. Als contrast voor het koude, soms kille en harde staal wordt natuurlijk, warm mangohout gebruikt. De twee materialen vullen elkaar naadloos aan en ‘smelten’ samen tot één uniek product waar elk huishouden trots op mag zijn. Wil je een dressoir industrieel echt naar een hoger niveau tillen, dan kun je ervoor kiezen hier metalen wielen aan toe te voegen. 

De charme van wieltjes 

Een dressoir industrieel is nóg mooier dan een industrieel dressoir zonder wieltjes. Wieltjes zijn namelijk treffend voor een industriële look. In de oude industrieën speelden tandwielen een grote rol. De industriële look refereert ook met name aan de negentiende eeuw en de tijd van de industriële revolutie, niet aan de moderne industrie waarin robots de boventoon voeren. De technologie van toen was allemaal wat ruiger, zwaarder, minder gestroomlijnd, maar desalniettemin al bijzonder innovatief. Het dressoir industrieel wekt bovenal nostalgie op. Voorzie je dit dressoir van wieltjes, dan kun je het gemakkelijk verplaatsen. De trein die op stoom reed was een belangrijke uitvinding, maar niet half zo belangrijk als die van het wiel zelf. 

Zonder metaal geen industriële look 

Heb je een dressoir waarin geen metaal verwerkt is, dan kun je niet spreken van een dressoir industrieel. Zonder metaal is industrieel niet mogelijk. De meest pure industriële dressoirs zijn alleen van metaal gemaakt, maar in de praktijk zul je ook veel “compromissen” met hier en daar een aanvulling van hoogwaardig tegenkomen. Een dressoir dat alleen uit metaal bestaat is super fraai, maar wel erg zwaar en zonder wieltjes bijna onmogelijk te verplaatsen. 

Industriële meubels koop je bij Eigentyds

De charme van mangohout 

Kijk je bij bovenstaande specialist naar verschillende ontwerpen dressoir industrieel, dan zul je zien dat het hout veelal mangohout betreft, dat het donkere metaal uitstekend aanvult. Mangohout heeft namelijk een zeer warme, sprekende en verwelkomende uitstraling. Zwart metaal is zakelijk, stoer, maar ook een beetje kil. Juist vanwege het contrast combineren de twee goed.