Wil je een spiegel kopen? Kies voor de stijl die bij het interieur past

Wil je een spiegel kopen? Dan heb je wel wat keuzes te maken. De lijst van de spiegel kun je in verschillende maten, vormen en kleuren aanschaffen en door de juiste keuze te maken kan een spiegel je interieur ook echt verrijken. Als je de verkeerde keuzes maakt kun je er niet optimaal van genieten. Daarom is het ook belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Daarom vertellen we in onze blog meer over de stijlen die je kunt kiezen voor het inlijsten van een mooie en functionele spiegel.

Spiegel kopen? Kijk eens naar de Barokstijl

De lijst van een spiegel moet dus bij het interieur passen en heb je bijvoorbeeld een klassieke inrichting? Kijk dan eens serieus naar een spiegel in de Barokstijl. De Barokstijl is gebaseerde op het Barokke tijdperk uit de vijftiende eeuw. Dat in het zonnige Italië is ontstaan. De lijsten staan bekend om een hoog reliëf en in een aantal gevallen zijn er ook mooie ornamenten op de hoeken bevestigd. Doorgaans zijn lijsten in Barokstijl bruin- of goudkleurig, maar je kunt tegenwoordig ook lijsten in deze stijl in het zwart, wit of zilver verkrijgen. 

Spiegel kopen met een klassieke lijst

De spiegels in de Barokstijl zouden dus goed in een klassieke inrichting passen, maar dat geldt ook zeker voor een spiegel met een klassieke lijst. Wil jij een spiegel kopen met een klassieke lijst? Dan kies voor je elegantie en een minder uitbundige lijst dan de spiegel in de Barokstijl. Deze lijsten zijn vaak van onbewerkt hout gemaakt, maar je kunt deze lijsten ook in het zwart, wit of het zilver bestellen. Ook klassieke lijsten in het wit of in het goud zijn bezig aan een opmars!

Spiegel kopen met een moderne lijst

Spiegel kopen met een moderne lijst? Dat doe je natuurlijk op het moment dat je ook een moderne inrichting hebt. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een lijst van aluminium en in het zwart, wit of zilver. Je kunt ook voor andere materialen en kleuren kiezen, maar dan is de kans groot dat je geen aansluiting bij het interieur vindt. In de regel zijn moderne lijsten dun of zelfs flinterdun.

Ga voor een stoer uiterlijk!

Spiegel kopen met een industriële lijst? Dan kies je voor een spiegel met een stoer uiterlijk en een strak design. Industriële lijsten worden doorgaans van aluminium of metaal gemaakt en ze zijn verkrijgbaar in het wit, zwart of zilver. Ook de witte en goudkleurige industriële lijsten worden steeds vaker gekozen en ze zijn op dit moment dan ook immens populair! 

Ga voor de Scandinavische stijl

Als laatste bespreken de optie om een spiegel met een lijst in de Scandinavische stijl te kiezen. Doorgaans zijn deze lijsten gemaakt van hout en ze worden ook niet in een kleur gespoten. Ook de witte houten lijst is een populaire keuze. Dat geldt ook voor goud, omdat gouden accessoires en accenten steeds vaker in het Scandinavische interieur te zien zijn. Wil je een mooi spiegel kopen met een mooie lijst in deze stijl? Dan volg je zonder twijfel één van de meest hippe woontrends van dit moment!