Opgelost met zwavelzuur ontstopper

Er is niets zo vervelend als erachter komen dat er een afvoer in huis verstopt is. Dat wil je dan natuurlijk letterlijk en figuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Je kan een rioleringsbedrijf bellen maar daar hangt vaak een hoog prijskaartje aan.

Er zijn aanzienlijk wat huismiddeltjes die zeggen dat ze een verstopping op kunnen lossen. In sommige gevallen werken ze nog ook. Maar wanneer de verstopping hardnekkig is of verder weg zit in de afvoer heb je toch echt wat zwaardere middelen nodig.

De kracht van zwavelzuur ontstopper

Ontstoppingsmiddelen zijn speciaal gemaakt om verstopte afvoeren op te lossen. Deze middelen worden van een aantal chemische stoffen gemaakt. Hoe sterk de ontstopper precies is ligt eraan uit welk soort stoffen deze bestaat.

Een van de stoffen die het meest wordt gebruikt voor het oplossen van hardnekkig verstopte afvoeren is zwavelzuur ontstopper. Eigenlijk mag dit product alleen worden gebruikt door professionals. Het werken met zwavelzuur ontstopper brengt namelijk wat risico’s met zich mee.

Hoe werkt ontstoppen met zwavelzuur?

Als er iets effectief werkt tegen verstoppingen van de afvoer dan is het wel zwavelzuur ontstopper. Dit is een van de zwaarste producten om verstoppingen te verhelpen. Omdat deze stof wel twee keer zo zwaar is als water kan zwavelzuur ontstopper makkelijk de verstopping bereiken.

Wanneer het een verstopping met organische oorzaak betreft, is deze met zwavelzuur ontstopper in de meeste gevallen al binnen een paar minuten verholpen. Wel is het zo dat je wanneer je met zwavelzuur ontstopper werkt je dit heel zorgvuldig moet doen.

Om te beginnen is het verstandig om te zorgen dat er zo min mogelijk water in de afvoer staat. De dop van de fles zwavelzuur ontstopper is voorzien van een kinderslot. Je dient hiervoor de dop eerst diep in te drukken en deze vervolgens los te draaien.

Zorg ervoor dat je een trechter bij de hand hebt die is gemaakt van kunststof. Voordat je de zwavelzuur ontstopper in de afvoer giet dien je eerst de syphon te controleren. Werkt deze naar behoren dan plaats je hier ter beveiliging een emmer met water onder.

Zodra je dit hebt gedaan kan je beginnen met het ontstoppen van de afvoer. Gaat het om een keukenafvoer of de afvoer van de wastafel, giet dan 125 ml zwavelzuur ontstopper in de afvoer. Betreft het een vloerafvoer, gebruik dan 250 ml.

Wanneer je dit gedaan hebt spoel je alles heel goed na met koud water. Mocht de verstopping nog niet opgelost zijn dan herhaal je deze stappen nog een keer. Is de verstopping verholpen, draai dan de dop weer stevig op de fles. Zorg ervoor dat deze heel goed vastzit.

Bij het gebruik van zwavelzuur ontstopper is het erg belangrijk om de ruimte waar je in werkt heel goed te ventileren. Zorg ervoor dat je geen vrijkomende gassen inademt. Ook is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat het product niet op je huid of in je ogen terecht komt.