Kan een buis van brut aluminium ook buiten gebruikt worden?

In een serie blogartikelen behandelen de medewerkers van ALUMINIUMvakman.nl periodiek de meest gestelde vragen die binnen komen bij onze klantenservice afdeling. De vraag die wij vandaag voor u zullen beantwoorden is de volgende: Kan een buis van brut aluminium ook buiten gebruikt worden?

Ons antwoord:

Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gerichte collectie – met de meest gebruikte maten – buizen van brut aluminium. Brut aluminium houdt in dat het aluminium ‘ruw’ is, oftewel niet extra behandeld (geanodiseerd of gecoat). Het is mogelijk om brut aluminium buizen voor buitendoeleinden te gebruiken. Hierbij zijn wel diverse factoren die van negatieve invloed kunnen zijn op de slijtweerstand (corrosie bestendigheid). Met name contact met andere metalen (koper, lood, ijzer), zeker in combinatie met een hoog vochtgehalte, maar ook anorganische zuren (zoutzuur en zwavelzuur), gechloreerde oplosmiddelen, kwik en gerelateerde zouten, zeewater, vochtige houtsoorten, hout geïmpregneerd met koperhoudende zouten en alkaline bouwmaterialen (zoals vers beton) hebben een negatieve invloed op (de beschermende oxidelaag) van brut aluminium. Let ook goed op vervuiling en veel vocht. Reinig uw brut alu profiel dus periodiek bij buitengebruik!

ALUMINIUMvakman.nl: de alu profiel specialist!

Zit u met meer vragen, dan zijn de medewerkers van ALUMINIUMvakman.nl u graag van dienst. Wij zijn gespecialiseerd in aluminium profielen en vertellen hier graag meer over. Op onze webshop bestelt u een gerichte collectie – van de meest gebruikte – aluminium profielen op maat: van 10 cm t/m 600 cm. Met een eigen voorraad, eigen werkplaats, eigen zagerij en gebruiksvriendelijke webshop kunt u bij ons eenvoudig & voordelig uw alu profiel op maat bestellen. Een buis van aluminium bij ALUMINIUMvakman.nl is daarnaast ook nog eens snel in huis, wel zo prettig!