Een verhuizing van A tot Z uitvoeren doe je zo

De voorbereiding is belangrijk

Ten eerste moet u de beslissing nemen of u een verhuisservice kiest of voor goedkoop verhuizen gaat. Kiest u voor een verhuisservice? Kies er dan een in de buurt, woont in omgeving Den Haag kies dan een verhuisbedrijf Den Haag, dit scheelt een hoop reistijd op de ochtend van de verhuizing. Vooraf aan de verhuizing werkt het alleen maar mee als het allemaal netjes geregeld is. Een paar dingen moeten we dus regelen, dan is het verstandig om alvast een lijst te maken met websites en instanties die een adreswijziging nodig hebben, aangezien ze nu allemaal op het adres staan waar u zult vertrekken. Dit zal voorkomen dat de post verkeerd bezorgd zal worden. Dit kunt u zelf doen of via een service zoals PostNL, uiteraard tegen betaling. Ook contracten voor gas water en elektriciteit zijn handig om vroeg van te voren al geregeld te hebben, scheelt later weer gedoe! Wat er nog meer bij de voorbereiding komt kijken is zorgen dat alles ingepakt staat, in goede verhuisdozen en gelabeld zodat ze ook op de juiste plek komen in uw nieuwe woning. Het is hiervoor handig om een plattegrond uit te schrijven en elke kamer een nummer te geven en die nummers over te nemen op de dozen. 

Tijdens de verhuizing

Met de corona pandemie gaat ook verhuizen net even wat anders dan we gewend zijn, kies bijvoorbeeld 1 contactpersoon die met de verhuizers overlegt gedurende de verhuizing, dan hoeft niet iedereen met elkaar te communiceren in huis. Ook is het niet mogelijk meer om mee te rijden in een verhuisbus, dus eigen vervoer is verstandig om van de oude naar de nieuwe woning te komen. Dat waren een paar van de corona regels, er zijn er echter nog meer maar die vind u op het internet. 

Nu volgen er wat dingen die handig zijn om tijdens de verhuizing, sta vroeg op een zorg voor een goed ontbijt want een verhuisdag kan nog wel eens wat drukke en stressvolle situaties opleveren, loop ook nog een laatste rondje door het hele huis om te voorkomen dat er eventuele dozen of losse spullen achterblijven en die achteraf nog opgehaald moeten worden. Als alles eenmaal uitgelaaden is check dan of er geen schade is opgelopen aan uw eigendommen, het zou vervelend zijn om daar een lange tijd na pas achter te komen in verband met de verzekering. 

De kers op de taart

Aanmelden bij de gemeente, als u dat nog niet gedaan had is essentieel, dit kan bij het stadhuis of online. Loop ook een rondje door de straat en maak kennis met wat buren dit kan nooit kwaad, en dan is het ook maar hopen dat het een vriendelijke buurt is! Mocht u huisdieren hebben zoals een kat, laat die nog even binnen want als die naar buiten gaat is de kans klein dat deze nog terug komt, de kat is gewend aan de oude buurt en zal de weg niet herkennen.