De werking van jaloezieën

De werking van jaloezieën

Zo werken jaloezieën

Jaloezieën worden vandaag de dag alsmaar populairder en dat is niet zonder reden. Zo zijn ze in veel uiteenlopende stijlen verkrijgbaar, handig in gebruik en te koop in een boel prijsklassen. Ze zijn ook gemakkelijk te openen en te sluiten met een koordje. Door ze op een door jou gewenste hoogte te laten hangen, regel je makkelijk en effectief de lichtinval in je eigen huis. Daarnaast hebben jaloezieën nog meer voordelen. Welke? Dat lees je hier in dit blog!

Kleuren en stoffen

jaloezieën zijn ideaal om je interieur mooi te verfraaien. Gepaste raamdecoratie is namelijk altijd een stijlvolle én een praktische toevoeging aan je interieur. Met alle stoffen en tinten waarin ze te krijgen zijn, vind je altijd wel een soort die bij jou past. Je vindt ze in het grijs, wit of zwart voor een industrieel interieur, maar je vindt ze ook met een houten afwerking of met een bamboe finish. Het moge duidelijk zijn: er is meer dan genoeg keuze op het gebied van jaloezieën.

Regel de temperatuur in huis

Een ander voordeel van jaloezieën is dat je er gemakkelijk de temperatuur mee kunt regelen in je woning. Als je het met de winter warm wil houden in huis, doe je de jaloezieën dicht om de warmte binnen te houden. Dat is fijn voor jezelf, het milieu én de portemonnee. Wil je het tijdens de hete zomers koel houden binnen? Dan hou je met de jaloezieën eenvoudig de zon, en daarmee de hitte, buiten.

Hou de controle

Met de fijne een gemakkelijke werking van jaloezieën, draai je ze zelf open en dicht zoals jij dat wil. Zo bezorg je jezelf de gewenste hoeveelheid privacy. Zo kun je overdag de zon lekker naar binnen laten schijnen en ’s avonds voor meer privacy zorgen door dicht te draaien. Je houdt zo dus de controle over de lichtinval en de hoeveelheid privacy in huis.

Meer weten?

Wil je meer weten over de laatste woontrends? Lees dan zeker nog wat meer van onze blogs. Er zit altijd iets inspirerends tussen!