5 feiten over het loodgietersvak

De loodgieter in Turnhout is de persoon die je inschakelt wanneer je een nieuwe installatie wilt aanleggen of wanneer reparaties aan bijvoorbeeld sanitair of de afvoer nodig zijn. Het vak gaat echter om heel veel meer. Daarom is het goed om eens te kijken naar enkele leuke feiten over dit vak.

1 Al in het oude Egypte

Het loodgietersvak is één van de oudste beroepen op de wereld. Het werd al in het oude Egypte beoefend. Dat betekent dus dat het daadwerkelijk al duizenden jaren oud is. Natuurlijk ging alles in die tijd wel nog even anders. Dat neemt niet weg dat het er wel al was.

2 Werken met lood

De naam loodgieter is afgeleid van het feit dat deze specialist vroeger vooral met lood werkte. Zo werden bijvoorbeeld loden daken aangelegd, onder andere op paleizen. Ook het maken van bijvoorbeeld afvoeren en riolering ging met behulp van lood. Vandaar de naam loodgieter die nog altijd gebruikt wordt.

3 Niet alleen in huis

Het loodgietersvak beperkt zich niet alleen tot het aanleggen van sanitair in huis. De specialist is ook in te zetten voor allerlei andere installaties. Denk bijvoorbeeld aan medische installaties. Bepaalde gespecialiseerde loodgieters zijn bijvoorbeeld ook goed in het aanleggen van besproeiingsinstallaties in de landbouw. Dit is allemaal in goede handen bij de loodgieter.

4 Aan de slag met gas

De loodgieter wordt vaak ingezet om waterinstallaties en cv-installaties aan te leggen. De specialist is echter net zo goed bedreven in het aanleggen van gasleidingen. Dit moet natuurlijk ook heel veilig gebeuren. Daarom is het ook belangrijk om met een echte kenner te werken op dit gebied.

5 Kiezen voor reparatie

De moderne loodgieter werkt vaak op de meest duurzame manier. Een installatie wordt eigenlijk altijd gerepareerd wanneer deze defecten vertoont. Waar op veel andere vlakken de wegwerpmaatschappij de norm is, daar is de loodgieter nog altijd de specialist die alles op een goede manier probeert te herstellen zonder te veel materiaalgebruik.

Wilt u nog meer weten over het loodgietersvak? Neem dan een kijkje op deloodgieterturnhout.be